Передумов для подорожчання хліба немає. Експерти зазначають, що ціни на зерно і борошно в країні стабільні і точно протримаються на своєму рівні ще 2-3 місяці.
А подорожчання вартості енергоносіїв виробники можуть компенсувати за рахунок підвищення цін на кондитерські вироби і випічку. А, можливо, просто знизять рентабельність, щоб витримати конкуренцію.
"Якщо якийсь виробник вирішить в один день – а підвищу я ціни, наприклад, на 20%, то вже його постійний споживач або почне купувати хліб у його конкурента, або почне пекти хліб сам", – сказав Дмитро Романович, радник міністра економічного розвитку і торгівлі України.
Цю та інші новини ви можете подивитися у випуску інформаційної програми "События" на каналі "Україна".