Борщ в Україні подешевшав на копійки

19 квітня 2016, 12:25
Найсильніше впали ціни на картоплю

Борщ в Україні став трохи дешевшим. Фото: AFP

Вартість продуктів, необхідних для приготування борщу, в I кварталі 2016 року склала 86,13 грн. з розрахунку на чотирилітрову каструлю. Це на 36 коп., або 0,36% менше, ніж в грудні минулого року. Про це свідчить дослідження Hay Group і "Нового часу".

За період з січня по березень цього року включно найбільше подорожчали:

Реклама
  • часник (+ 40%);
  • рослинне масло (+ 32%);

У той же час подешевшали:

  • картопля (-21%);
  • петрушка (-18%);
  • капуста (-5%);
  • свинина (-2%).

Індекс борщу був запропонований в Україні за аналогією зі всесвітньо відомим індексом Бігмака. І використовується з тією ж метою, що і зарубіжний аналог – для оцінки реальної вартості продуктів харчування. Однак, на відміну від всесвітнього індексу, український не стандартизовано.