Американські експерти розсмакували українські продукти

13 жовтня 2017, 12:44
Американці уважно читали склад продуктів на етикетках і погоджувалися з тим, що продукти – належної якості

Фото: кадр з відео

Українські виробники продовольства пригощали своєю продукцією в Сполучених Штатах – хочуть розширювати ринки збуту. Однак американці з обережністю ставляться до всього нового. Чи сподобалися їм українські цукерки і соуси – дізнавалися журналісти "Сегодня".

Цукерки, мед, каші, масло, соуси – столи в українському посольстві ломилися від страв для американських гостей.

Реклама

"По-перше, вона найкраща – це прекрасний аргумент. Наша продукція є натуральною, наша продукція не містить барвників", – пояснив директор з експорту української компанії з виробництва соусів і приправ Орест Рожанківський.

Американці уважно читали склад продуктів на етикетках і погоджувалися з тим, що продукти – належної якості.

"Якщо хочете реалізовувати їжу в Америці – вона не повинна містити модифікованих елементів. Якщо кетчуп – він повинен бути тільки з помідорів", – пояснив фахівець з експертизи їжі Майк Хакбарт.

Реклама

"Уже зараз, коли ми з вами говоримо, тут, я знаю, в двох кімнатах йдуть переговори про конкретні результати. Сподіваюся, результатами стануть домовленості про постачання українських товарів на американський ринок", – розповів посол України в США Валерій Чалий.

Нагадаємо, зростає попит на українську продукцію і в Євросоюзі – за даними Мінекономрозвитку, вже 40% зовнішньої торгівлі України припадає на ЄС.

Як повідомлялося, від європейського бізнесу надходять запити щодо перегляду умов торгівлі в рамках зони вільної торгівлі України з Європейським Союзом.